България е обвинена в стрелба по сирийски бежанец, съобщи . 

...
България е обвинена в стрелба по сирийски бежанец, съобщи . 
Коментари Харесай

Британска медия: Българските граничари стрелят по мигранти на границата

България е упрекната в пукотевица по сирийски емигрант , заяви. 

Mедията разгласява и видео, показващо по какъв начин млад сириец е обстрелван на границата с Турция. Това е първият кадър на търсещ леговище, улучван с бойни патрони на границата на Европейски Съюз, показва малкия екран.

Кадри, за които се твърди, че са снимани на 3 октомври край оградата на българо-турската граница, демонстрират по какъв начин 19-годишният Абдуллах Ел Рустум пада на земята, откакто патрон минава през ръката му .

https://twitter.com/LHreports/status/1599795979762356224?s=20&t=jC8w-3wQgSDDjdJlv2emDw
 
REVEALED: First ever footage of a refugee being shot at an EU border has obtained this shocking video where European border guards shoot a young Syrian refugee w/live ammunition at the Bulgaria-Turkey border

THREAD
— Lighthouse Reports (@LHreports)
Той твърди, че е бил убит от български гранични чиновници , откакто са заловили групата му да влиза нелегално в страната и са ги изтласкали назад в Турция. Видеото е любителско и не потвърждава, че сириецът фактически е прострелян от български патрул.

„ Появи се зелена кола с двама български офицери в нея. Тя пристигна към нас и започнаха да стрелят във въздуха. Стреляха два пъти във въздуха и по-късно започнаха да стрелят тъкмо пред нас на земята “, споделя младият мъж.  Той добави: „ Начинът, по който беше стреляно по мен, беше непосредствено и с желание да бъда погубен ", твърди сириецът.

Групата споделя още, по какъв начин българските граничари конфискуват мобилните телефони на бежанците и им взимат парите . А дамите обискират по полов метод . Друга група незаконни мигранти споделят пред камерата на малкия екран, че постоянно нашите патрули стрелят по тях, а по в миналото насъскват против тях граничните кучета.

България е част от Европейския съюз и се надява да получи участие в Шенгенското пространство, което разрешава на хората да се движат свободно през границите в него. Страната постоянно се употребява като врата за стигане до други европейски страни, прибавя в коментар Sky News.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР